Momordica Charantia – Castravetle amar

0
204

Momordica Charantia, mai bine cunoscută sub numele de pepene amar sau tărtăcuță amară, este o plantă tropicală din toată lumea, mai ales în Asia, India, Africa de Est și America de Sud.

Fructele sale, despre care se știe că sunt super-amare, sunt folosite pentru gătit și, de asemenea, ca un compus antidiabetic.

Castravetele  amar este cunoscut pentru a găzdui o varietate de vitamine și minerale, ceea ce îl face extrem de sănătos pentru organism. Unele dintre acestea includ vitaminele A, C, E, B1, B2, B3 și B9. Unele minerale includ potasiu, calciu, zinc, magneziu, fosfor și fier. [R]

Utilizarea principală pentru castravetele amar este ca o alternativă la insulină pentru a trata diabetul, deoarece există compuși bioactivi în el care au proprietăți hipoglicemice. Hipoglicemia înseamnă pur și simplu că molecula scade nivelul zahărului din sânge și că pacienții cu diabet zaharat au valori anormal de mari ale zahărului din sânge, moleculele cu proprietăți hipoglicemice sunt cunoscute pentru a beneficia de pacienții cu diabet zaharat.

Solul, plantarea și îngrijirea

Ca și ceilalți membri ai familiei de squash, pepene amar produce viță de vie care cresc cu lungimea de 13-16 metri. Pepene galben pepene verde, unde primește cel puțin 6 ore de soare. În regiunile sudice, este bine să așezați răsadurile într-un loc cu umbra luminii, atâta timp cât vițele se pot deplasa în zone cu soare.

Solul trebuie să fie fertil, dar bine drenat, cu un pH de 5,5 până la 6,7. Adăugarea gunoiului de grajd compost sau a compostului pentru a îmbogăți solul are ca rezultat randamente bune.

Această plantă prosperă în căldură și umiditate, iar odată cu creșterea temperaturii de vară, vițele cresc repede. Fructele au tendința de a putrezi pe pământ umed, deci este mai bine să cultivați viță de vie. Puteți face acest lucru pe un gard sau pe suporturi distanțate uniform. Nu numai că sculptura reduce focarele de boală pe fructe, ci și face mai ușoară recoltarea. Când se plantează de-a lungul unui gard, răsadurile de spațiu se află la o distanță de 9 până la 10 picioare distanță.

Viei de trandafiri produc fructe agățate, care cresc lung și drept. Dacă nu aveți viță de vie, asigurați-vă că mulciți solul sub viță-de-vie. Utilizați mulci, cum ar fi paie, care ajută la menținerea umezelii solului, dar nu va promova putrezirea fructelor.

Pentru viță de vie tăiată, pe măsură ce tulpinile ajung în partea superioară a suportului, scoateți vârful de creștere împreună cu câteva ramuri laterale inferioare. Această tăiere face ca vița-de-vie să se ramifică lângă vârful de creștere. Aceste ramuri superioare vor da rezultate puternice. Dacă nu tragi vița de vie, prune viță de vie atunci când apar primele flori de sex feminin.

Păstrați solul în mod constant umed. Ca și alte fructe de flori sau
pepeni, fructele pepene amare se dezvoltă cel mai bine atunci când
umiditatea solului rămâne uniformă. Dacă ați lucrat compost în sol
înainte de plantare, puteți adăuga încă un îngrășământ vegetal cu eliberare lentă, cum ar fi 14-14-14, la timpul de plantare. Pe măsură ce plantele cresc, fertilizați plantele la jumătatea perioadei de vegetație sau folosiți Bonnie Herb, Vegetable & Flower Food Food ca îngrășământ lichid, aplicând mai frecvent (conform indicațiilor din etichetă).

În general, florile încep să apară pe viță de vie în câteva săptămâni de la plantare. La fel ca toate cucurbitele, vițele de pepene amarcă produc flori masculine și feminine. Femeile înfloresc au o umflare la bază asemănătoare unui pepene mic. Florile de sex masculin sunt deschise mai intai, urmate de o saptamana de flori de sex feminin. Albinele vizitează ambele flori, transferând polenul de la bărbați la flori de sex feminin. De obicei, florile masculine trăiesc doar o singură zi, deschizându-se dimineața și căzând din plante până la amurg. Nu fi alarmat dacă spui flori căzute sub viță-de-vie.

Fructele sunt susceptibile la diverse stricăciuni. Trellising poate reduce problemele de putregai. Pentru viță-de-vie nealcolată, utilizați un mulci de paie pentru a menține pepeni care se odihnesc direct pe solul umed. Fructe zboară poate ataca fructele de maturare. Dacă muștele devin o problemă, împachetați pepeni în ziar.

Multe dintre bolile și dăunătorii de insecte care atacă squash și pepene galben, de asemenea, afectează plantele pepene amare. Vița de vie este susceptibilă la mucegaiul pudră și pufos și este o gazdă a virusului mozaic pepene verde. Tratați vița-de-vie infectată cu boli fungice cum ar fi mucegaiul cu fungicide. Consultați un centru local de grădină sau un agent de extensie pentru a afla care fungicide sunt disponibile în starea dvs. Plantele nu se recuperează de la virus.

Uita-te pentru gândaci de castravete și dungi, care pot ataca vița de vie. Acești gândaci poartă boală bacteriană, care provoacă prăbușirea viilor. Vițele infectate nu se recuperează. Tratează gândaci adulți cu rotenone sau insecticid pe bază de piretru; aplicați la amurg pentru a evita rănirea albinelor.

Recoltare și depozitare

Pepene galben nu dă multe indicii cu privire la momentul potrivit pentru recoltare. Majoritatea grădinarilor aleg fructe atunci când sunt verzi sau au câteva indicii de galben. Fructele care s-au transformat complet galbene sunt supra-coapte si vor avea carne spongioasa. Mulți profesioniști pepeni profesioniști pepeni timp recolta bazat exclusiv pe dimensiunea fructelor. Tendintele tinere si delicate sunt de aproximativ 4 la 6 centimetri lungime.

Arderea variază în funcție de maturitate și de fructele individuale. Pepenele imature sunt de obicei mai amare. La fel cum ardeii individuali de chili din aceeași plantă pot oferi diferite grade de căldură, atât pepeni amarci diferiți din aceeași viță de vie pot să conțină diferite grade de amărăciune. Pentru nou-veniții pe pepeni amar, fructele ușor maturizate se pot dovedi mai gustoase, deoarece amărăciunea va fi puțin mai mică.

După ce pepeni începe să curețe, alegeți fructele în mod regulat, aproximativ la fiecare 2-3 zile. Cu cât alegeți mai mult, cu atât se vor forma mai multe fructe.

Puneți pepeni într-o pungă de hârtie sau plastic în frigider. Utilizați în decurs de 3 până la 5 zile de la recoltare.

Utilizări

Pentru a pregăti pepene amar, slice fruct deschis și elimina semințe și miez. Nu coajați. Începătorii la pepeni amarici pot frânge fructele pentru a diminua amărăciunea, deși actorii spun că acest lucru schimbă textura prea mult.

De obicei, pepene galben este umplut, murat, sau curried și servit cu carne sau în supă. Perechile de fructe sunt bine combinate cu alte arome puternice, cum ar fi usturoiul, fasolea neagră chineză, ardeiul iute sau laptele de nucă de cocos. Frecvent, pepene amar este umplut cu carne de porc sau creveți și aburit.

Pepene galben permite absorbția glucozei și este utilizat în medicina tradițională chineză pentru a trata diabetul de tip 2. Dacă suferiți de hipoglicemie, utilizați pepene galben consumatoare de precauție. Combinația dintre pepene și medicamentele utilizate în mod obișnuit pentru a trata hipoglicemia poate reduce nivelurile de zahăr din sânge la niveluri periculoase de scădere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here